Pstrąg w ziołach z rękawa :)

pstrag 3

 

 

PSTRĄG W ZIOŁACH

  • 2 pstrągi (kupiłam w Lidlu)
  • natka pietruszki
  • masło (łyżeczka)
  • sól/pieprz ziołowy, oregano, imbir

 

Pstrągi posypujemy delikatnie solą morską, pieprzem ziołowym w środku i na zewnątrz. Do środka  wkładamy świeżą pietruszkę i   po pół łyżeczki masełka.  Z zewnątrz posypujemy szczyptą pieprzu oraz, oregano i imbirem.
Tak przygotowane pstrągi wkładamy do rękawa.  Umieszczamy w naczyniu żaroodpornym  – nie przykrywamy.

PURE

  • cukinia
  • dynia
  • mały ziemniak (nie ma go na zdjęciu – bo w trakcie go dodałam)
  • mieszkanka ulubionych ziół + szczypta soli morskiej

Do garnuszka wrzucamy pokrojone warzywa w kostkę, zalewamy wodą ( tak aby woda delikatnie zakryła warzywa) i dusimy do „miękkości”.  Doprawiamy  ziołami – w szczególności tymiankiem. Po ugotowaniu, odlewamy resztkę wody i  obija my tłuczkiem.

MARCHEW Z MIODEM I IMBIREM

  • marchew
  • miód (łyżeczka)
  • imbir

Marchew kroimy w słupki,  wkładamy do rękawa,  wrzucamy łyżeczkę miodu i  dużą szczyptę  imbiru.   Umieszczamy w naczyniu żaroodpornym  – nie przykrywamy.

 

Tak przygotowaną marchew i rybę umieszczamy w piekarniku (termoobieg – 170*) na 3o minut.

Jeżeli chodzi o ilość składników –  wszystko co widoczne na zdjęciu zostało wykorzystane 🙂 Pure jeszcze zostało na jutro 😉

 

SMACZNEGO!

 

Reklamy

One Comment Add yours

  1. Twoja Natalka pisze:

    dziś zrobiłam 🙂 mniam

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s