Placek z wieprzem i wołowinką

Placek a’ala po węgiersku  🙂 bo chyba inaczej nie można tego nazwać bo sama kombinuję z sosem i nie trzymam się jakiś przepisów, które są mi znane.

W ciągu dnia pojawia się chwilowe rozmyślanie odnośnie tego co możemy zrobić na obiad i placek zdobył największą aprobatę.

Uwielbiam placki a jeszcze bardziej ich smak, który przypomina babciną kuchnię 😉 Dlatego jedynymi przyprawami, które dodaje do ciasta jest sól i pieprz i oczywiście obowiązkowo cebula.

Jeżeli chodzi o sos tym razem postanowiłam zrobić z wołowiny i wieprza 🙂 nigdy wcześniej tak nie robiłam  – doprawiłam solą, pieprzem dużą ilością chilli i odrobiną papryki etiopskiej. Było pikantnie – choć dla niektórych mogłoby być bardziej doprawione ostrością 🙂

Nie potrafię podać przepisu na idealny placek po (a’la) węgiersku ponieważ za każdym razem improwizuję.

Cieszę się, że małymi kroczkami wracam do KUCHNI i coś zaczynam w niej czarować. Liczę, że będzie tego więcej – choć czas pomyśleć o tym aby jeść z głową i zdrowo.

 

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s