Makaron ze szpinakiem, kurą i …

Tak mnie wczoraj naszło na szpinak.  Wracając z pracy wskoczyłam do sklepu i zrobiłam zakupy. Ale nie chciałam robić takiego dania jak zawsze.  Wiec wymyśliłam dodanie selera, lubczyku i koperku –  bardzo smakowicie wyszło to danie.

Zobaczcie jak szybko to poszło:

Porcja dla 4-5 osób

 Co potrzebujemy?

 Jak to zrobić?

  • Cebulę kroimy na pół i kroimy w paski. Wrzucamy na rozgrzaną oliwę.
  • W międzyczasie kroimy drobno seler i dorzucamy do cebuli. Całość smażymy przez 5 min i dodajemy szpinak. Doprawiamy pieprzem. Jak szpinak się rozmrozi i będzie mieć stałą konsystencję dodajemy śmietanę i koperek (około 2 łyżeczek posiekanego koperku).
  • Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojony w plasterki czosnek i po chwili pokrojonego w kawałki kurczaka. Dodałam soli, lubczyku i pieprzu i całość wymieszałam. Podsmażyłam przez około 5-8 minut i dorzuciłam do szpinaku.
  • Całość wymieszałam pozostawiłam na ogniu przez kilka minut i na koniec jeszcze doprawiłam solą i pieprzem.
  • Dodałam wcześniej ugotowany makaron – al dente – wymieszałam i przełożyłam do naczynia żaroodpornego.
  • Na wierzch ułożyłam pół kostki fety i wstawiłam do piekarnika na 20 min.

Pyszka!

Reklamy

One Comment Add yours

  1. Nemi pisze:

    Uwielbiam dania ze szpinakiem:)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s