Pierogi a’la ruskie

zdjęcie 2(2) zdjęcie 3(1)
Może rozpisywać się nie będę ponieważ to była totalna improwizacja bo znalezieniu zamrożonego ciasta w zamrażarce.
Nie spodziewałam się, że ciasto na pierogi po zamrożeniu i rozmrożeniu zachowa elastyczność – będzie dobrze się wałkować i kleić.
Test udany – można lepić pierogi.

Farsz:
1 serek śmietankowy a’la Almette
4 średnie ziemniaki
2 cebulki
lubczyk, koperek, sól, pieprz

Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie.  Cebulę podsmażamy na masełku – dodajemy soli i pieprzu do smaku.
całość mielimy przez maszynkę – ja nie miałam więc tłuczkiem wszystko zmiażdżyłam 😉 dodajemy serek i doprawiamy do smaku.

Ciasto na pierogi znajdziecie tutaj

🙂

Reklamy

One Comment Add yours

  1. Alina Bujak pisze:

    Jak przyjedziesz, to mamusi zrobisz pierożka 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s